Младеж бере душа, заради дрогиран шофьор, блъснал колата си в дърво

Младеж бере душа, заради дрогиран шофьор, блъснал колата си в дърво

Критично остава състоянието на пострадалият 24-годишен младеж от доспатското село Любча, който пострада вчера сутринта при катастрофа, предизвикана от дрогиран шофьор. Момчето е с множество травми, на апаратно дишане и с опасност за живота, съобщиха от УМБАЛ “Свети Георги” – Пловдив, където е настанен за лечение, предаде Дарик.

„Младият мъж е с травми на главата, мозъка и гърдите, като дясната му ръка е счупена на две места. Направена му е неврохирургична операция, за отстраняване хематома на главата“, съобщиха още от здравното заведение. Още при постъпването на младежа в болницата, се е наложило да му се постави и гръден дрен, чрез който да се източат течностите от белия дроб, за да може да диша.

Според медиците, предстоят и операции на дясната ръка, по която с травми са мишница и предмишница. „Аспирацията на пациента е гръдна, предстои му и лицево-челюстна операция, тъй като горната челюст е в доста тежко положение“, добавиха от УМБАЛ “Свети Георги”.

Катастрофата стана в сряда сутринта малко преди 06:00 часа на два километра преди разклона за с. Любча, общ. Доспат, където лек автомобил „БМВ 320“, управляван от негов 24-годишен приятел от близкото село, излиза от пътното платно в ляво и се забива в крайпътни дървета. В автомобила са пътували общо 4-ма млади мъже, тримата от с. Любча, а другият от Ракитово. Вечерта преди инцидента групата приятели се почерпили в заведение в доспатското село, след което продължили в беседка извън селото.

Тестовете за дрога и алкохол установили, че Красимир е седнал зад волана след употреба на амфетамини. Той бе задържан в РУ-Девин и срещу него е образувано досъдебно производство.

Красимир е строител в чужбина и се прибирал периодично за няколко дни в родното си село, но след приятелския запой се е стигнало до въпросния инцидент. Пострадалият младеж е пътувал на задната седалка на автомобила. Той е работил като дървосекач, и цялото село е потресено от случилото се.

Вирни се горе