Мъж с изгаряния при опит да гаси пожар край Неделино

Мъж с изгаряния при опит да гаси пожар край Неделино

Шест пожара гасиха огнеборци през почивните дни

На 30.09.2016 г. в 16.20 ч. в гр. Неделино, местност „Личеви колиби“ е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви, собственост на 67-годишен мъж. Причина за пожара е: небрежност при боравене с открит огън при почистване на имот. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН – Неделино. Спасени 5 дка. широколистна гора. При опит за гасене на пожара, собственикът е получил изгаряния по краката. Оказана му е медицинска помощ, без опасност за живота, съобщиха от полицията.

На същата дата в 16.25 ч. в с. Любча, местност „Осински дол“, общ. Доспат е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви, собственост – общинска. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН – Доспат. В гасенето са се включили и жители на с. Любча. Спасени 100 дка. гора.

На 01.10.2016 г. в 14:56 ч. в с. Барутин на ул. “Изгрев”, общ. Доспат е възникнал пожар в сухи треви, собственост на 51-годишен мъж. Причина за пожара е: небрежност при боравене с открит огън. При пожара е унищожено: – дърва за огрев /изрески/ – 3 куб.м. Спасено е: сграда в близост до пожара.

По-късно в 16:26 ч. в гр. Златоград в местността „Синя падина“, е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви на площ около 11000 кв.м, собственост на 60-годишен мъж. Причина за пожара е: небрежност при боравене с открит огън. Спасено е: сграда в близост до пожара, както и 30 бали сено.

На същата дата в 20:00 ч. в гр. Девин на ул. „Васил Левски“ е възникнал пожар без преки материални загуби на отпадъци в гараж на старо общежитие, собственост: общинска. Причина за пожара е: небрежност при боравене с открит огън. Спасено е: сграда в близост до пожара.

На 01.10.2016 г. в 14:10 ч. на РЦ 112 в РД ПБЗН – Смолян е получен сигнал за оказване на техническа помощ – отводняване на шахта на къща в с. Баните на ул. “Възход”, собственост на 49-годишен мъж. Причина: задръстена водопроводна мрежа. Извършено е: отводняване от един екип на РС ПБЗН – Баните.

Вирни се горе