Мъж е в кома след като пил лекарства с алкохол

Мъж е в кома след като пил лекарства с алкохол

27-годишен мъж от Златоград е в кома, след като смесил сериозно количество алкохол с медикаменти. Сигналът за припадналия мъж е получен в петък вечерта около 19:00 ч. на спешния телефон 112. На място бил изпратен екип на Спешна помощ, който веднага откарал пациента в болница, тъй като състоянието му е било доста тежко, предаде Дарик.

„Не е ясно още дали човекът е искал да се самоубие, а е настанен в ОАРИЛ на кърджалийската болница, защото разстоянието от Златоград до Кърджали е по-кратко, отколкото до Смолян“, коментира пред Дарик директорът на Центъра за Спешна медицинска помощ д-р Велин Денев.

Според него през празничните дни, екипите на спешните центрове са били доста натоварени. Отзовавали са се на редица случаи на препили, както на хора със сърдечни кризи, хипертонии и др.

Снощи, екип на Спешна помощ е бил потърсен и за бебе на месец и половина, което според родителите е погълнало ядка. Съмненията били, че чуждото тяло е било попаднало в белият дроб на детенцето от Рудозем и то веднага е транспортирано в УМБАЛ – "Св. Георги“ – Пловдив. От лечебното заведение уточниха за Дарик, че са направени необходимите манипулации, като ядка не е открита в белия дроб на детето. „Предстоят допълнителни изследвания, след което, ако всичко е наред, детето ще бъде изписано“, добавиха от университетската болница.

Вирни се горе