Мащабна полицейска проверка извършиха в с. Студенец

Мащабна полицейска проверка извършиха в с. Студенец

На 29.01.2016 г. в чепеларското село Студенец е извършено претърсване и изземване от служителите на РУ-Чепеларе в условията на неотложност в двуетажна жилищна сграда, обитавана от Д. С. /47-годишен/ от с. Първенец, обл. Пловдив, съобщиха от полицията.

В хода на проверката на първия етаж на сградата, в спално помещение, използвано от Д. С., е намерен и иззет черен пластмасов куфар с огнестрелно ловно оръжие с оптически мерник, заедно с 9 броя боеприпаси, без да притежава разрешително за носене и съхранение на огнестрелно оръжие. При извършената проверка в жилищната сграда е установено още, че е извършено неправомерно присъединяване чрез мостов проводник към електропреносната мрежа.

В дома на същото лице полицейските служители са намерили и иззели 9 стека по 200 къса цигари марка “Victori”, общо 1800 къса цигари без акцизен бандерол. Образувана е административна преписка и е уведомено митническо бюро- гр. Смолян. Д. С. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Чепеларе. По случаите са образувани досъдебни производства.

Вирни се горе