Мълния предизвика четири пожара, горяха сухи треви и храсти

Мълния предизвика четири пожара, горяха сухи треви и храсти

През последните дни се наблюдава значително увеличение на пожарите, отчитат от РС ПБЗН-Смолян.

Вчера отново са регистрирани много пожари – предимно в сухи треви и храсти. На пет сигнала се отзоваха огнеборците.

Мълния предизвика четири пожара. В 07:45 ч. е получено съобщение за пожар на сухи треви, паднала листна маса и храсти в с. Баните, местността „Кокошката“, собственост на ДГС-Славейно. Причина за пожара е мълния. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Баните.

В 13:00 ч. е получено съобщение за пожар на сухи треви, паднала листна маса и храсти в с. Орешец, местността „Венкова вила“, общ. Смолян, собственост на ДГС-Смолян. Причина за пожара е мълния. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Смолян.

Още два пожара гасиха огнеборците запалени от мълния. В 15:15 ч. се запалили сухи треви, паднала листна маса и храсти в местността „Янева чука“ в рудоземското село Чепинци, собственост на ДГС-Смилян, участък Рудозем. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Рудозем.

И четвъртият пожар станал в община Рудозем – с. Дъбова, м. „Ваклево“ в 17:38 ч. Пожарът обхванал сухи треви, паднала листна маса и храсти, собственост на ДГС-Смилян. Пламъците са потушени от екип на РСПБЗН-Рудозем.

В 18:20 ч. е получено съобщение за пожар на сухи треви, паднала листна маса и храсти в местността „Станковица“, общ. Смолян, собственост на ДГС-Смолян. Причина за пожара е късо съединение – спукана чашка на електропровод. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Смолян, допълниха от пресцентъра на полицията.

Вирни се горе