Мълнии предизвикаха пожари в Смолянско

Мълнии предизвикаха пожари в Смолянско

Вчера в 12:15 часа е получен сигнал за възникнал пожар на 1000 кв.м. сухи треви в иглолистна гора, намираща се местността „Козарника“, землище на с. Барутин. При пожара не са настъпили материални щети. Причината е паднала мълния. Бързите действия на екипа от РСПБЗН – Доспат са предотвратили запалването на иглолистната гора.

На същата дата в 14:27 часа е получен сигнал за пожар в иглолистна гора, намираща се в местността „Ардашлъ“. При пристигане на място не е открит пожар. Служителите от РС ПБЗН – Пампорово установяват, че служител от кулата Снежанка е видял дим и е подал сигнал за пожар.

По-късно следобяд в 16:58 часа е получен сигнал за възникнал пожар в гр.Смолян, на ул.“Беклийца“ под електрически стълб. При пристигане на мястото огнеборците от РДПБЗН – Смолян установяват, че причината за пожара е мълния. От пожара не са настъпили преки материални щети.

Вчера в 19:08 часа е получен сигнал за възникнал пожар в къща, намираща се в с.Грохотно. При пристигане на място, огнеборците от РПБЗН – Девин установяват, че причината е мълния, съобщиха от полицията.

Вирни се горе