Лечева казва кой стои зад покушението над Манол Велев

Лечева казва кой стои зад покушението над Манол Велев

Бойко Борисов ми каза кой е поръчал покушението над Манол. Това е заявила досегашният председател на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева пред директора на новия вестник „Галерия" Кристина Патрашкова.

Днес се очаква „ударно" да тръгне седмичникът, като сред акцентите в първия му брой е именно покушението над Манол Велев и казаното от Лечева във връзка с нападението над мъжа й, който беше прострелян на 11 юли 2007г. в сградата в София, където се намирал офисът му.

Припомняме, главен редактор на изданието е бившата шефка на пресцентъра на ДАНС Зоя Димитрова.

Патрашкова обясни, цитирана от БиТиВи, че Лечева за първи път е съобщила имена на лица, които вероятно стоят зад нападението над съпруга й. Сред тях са Христо Ковачки, Васил Божков и Тодор Батков. Споменала е и имената на Ирена Кръстева и Майкъл Чорни.

По думите на Патрашкова Лечева се е срещнала с премиера, който е свел възможните поръчители до трима. Журналистката обаче допълни, че в момента съпругата на Манол Велев се чувства изключително застрашена. Тя се притеснява за живота си, посочи Патрашкова.

По думите й бившата шефка на спорта даже я е помолила да не публикува материала, свързан с нападението над мъжа й, защото се страхува за живота си.

Въпреки това екипът на „Галерия" е взел решение да оповести казаното от нея, защото така щяла да се осигури по-голяма защита за Лечева.

Патрашкова допълни, че съпругата на Манол Велев се страхува да произнесе на глас името, за което премиерът има най-големи обоснования да твърди, че стои зад покушението. Тя обаче посочи, че „ако се стигне до поръчителя ще бъде разрушена голяма корпоративна пирамида".

Според директора на „Галерия" Лечева се страхува, защото чувства, че нито МВР, нито прокуратурата, нито цялата държава стоят зад нея. Поради тази причина Патрашкова призова всичко компетентни органи, които могат да й осигурят защита, да го направят.

Патрашкова категорично отрече Алексей Петров да стои зад финансирането на вестника. Не мога да си обясня този интерес към финансирането на „Галерия", отбеляза тя и попита – Защо някой не попита кой финансира вестници като „Телеграф", „Монитор" и някои телевизии.

Журналистиката посочи, че финансирането на „Галерия" ще става по напълно прозрачен път и добави: Ако се наложи, ще теглим кредити. Коментирайки още новия вестник, тя отбеляза, че е много вероятно той да им доста голям брой врагове. Даже враговете ще са повече, каза тя.

„Галерия" ще разчита на много сериозни, задълбочени анализи. Ще подслушваме властта, ще следим нейните далавери и това, което тя се опитва да скрие, заяви още Патрашкова.

Вирни се горе