МВР: Кражби в Чепеларе и Мадан през уикенда, откриха ловна пушка и спасиха куче паднало в река

МВР: Кражби в Чепеларе и Мадан през уикенда, откриха ловна пушка и спасиха куче паднало в река

На 15 ноември в гр. Чепеларе, в дървена барака на ул. “Андон Дечев” 34-годишен жител на града намерил увита в найлонова торба ловна пушка 12 калибър с неясни номера и съобщил за това в полицията. По случая работи РУП – Чепеларе, съобщиха от полицията.

В РУП – Чепеларе е получена жалба от 34-годишна жена от гр. Смолян, в която тъжителката заявява, че на 15.11.2013 г. около 15.00 ч. в гр. Чепеларе от хранителен магазин на ул. “Капитан Петко Войвода” и е откраднат айпад. Стойността на отнетата вещ е в процес на изясняване. По случая работи РУП – Чепеларе.

58-годишен жител на гр. Асеновград е подал жалба в РПУ-Чепеларе, че за времето от 14.11.2013 г. до 16.11.2013 г. от бунгало, намиращо се в местността “Райковски ливади”, землище на к.к. Пампорово, е извършена кражба на ел. бойлер и ел. готварска печка. В бунгалото е проникнато чрез взломяване на входната врата. Щетите са в процес на изясняване. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група при РУП – Чепеларе. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУП – Мадан е заявено от 37-годишен жител на миньорския град, че на 16.11.2013 г. около 21.40 ч. неизвестно лице е счупило дясно странично огледало за обратно виждане на лекия му автомобил “Сеат Кордоба”, паркиран пред дома му. По случая работи РУП – Мадан.

В РУП – Мадан е получена жалба от 57-годишна жителка на с. Стърница, общ. Баните, че за времето от 10.00 ч. на 16.11.2013 г. до 10.00 ч. а следващия ден в с. Стърница от хранителен магазин, собственост на потребителска кооперация, е извършена кражба на 5 стека цигари от различни марки, алкохол и монети. Стойността на откраднатото е в процес на изясняване. В магазина е проникнато чрез взломяване на входната врата. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група при РУП – Мадан. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17.11.2013г. в 13.41ч. на тел. 112 е получено съобщение за спасяване на животни – паднало куче в речното корито на река „Черна” в гр. Смолян, ул. „Петър Берон”, до АРЗ. Кучето е извадено от реката от екип на група „Спасителна дейност” към ОУПБЗН – Смолян.

Вирни се горе