Кметът на Неделино направи първа копка на пътя Еленка - Диманово

Кметът на Неделино направи първа копка на пътя Еленка - Диманово

Във връзка с Постановление на Министерски съвет, на Община Неделино е осигурено финансиране за изграждане и рехабилитация на общинска пътна мрежа в размер на 450 000 лв. с ДДС.

По този повод, днес 06.11.2017г. се подписа договор за изпълнение и бе даден старт на строителните дейности по обществена поръчка с предмет „Рехабилитация и ремонт на общински пътища на територията на община Неделино, обл. Смолян“ между Община Неделино и управителя на фирма „НАР“ ЕООД – Момчилград г-н Лютви Али.

В рамките на това финансиране ще бъде благоустроена общинската пътна мрежа в населените места: Еленка, Диманово, Кочани и Кундево.

По този начин кметът на общината Боян Кехайов изпълнява своите ангажименти поети пред жителите на четирите населени места, гласували му доверие през местните избори, проведени през 2015г.

Общинска администрация подчертава, че за рехабилитация на общинска пътна мрежа за горепосочените села не са осигурявани средства в подобен размер през последните години.

Усилията на кмета и общинското ръководство ще продължат в посока осигуряване на средства, както за благоустрояване на всички населени места, така и за общински център Неделино, където се наблюдава остра нужда от подобен вид дейности и инвестиции, уверяват от общинската администрация.

Мащабната строителна дейност започна днес, с направената първа копка от кмета на общината Боян Кехайов, на пътната отсечка свързваща с.Диманово /Диманови колиби/ и с.Еленка, където за първи път от съществуването на тези населени места ще бъде положена асфалтова настилка.

Припомняме, че досега отсечката Еленка – Диманово представляваше черен, неасфалтиран и труднопроходим път.

Смелата идея на кмета Боян Кехайов е в бъдеще да осигури финансиране и да продължи асфалтирането на пътната отсечка до разклона на с.Изгрев и по този начин да осигури алтернативен и удобен маршрут за жителите и гостите на Община Неделино до Общинския център.

Рехабилитацията на пътната отсечка за с.Кундево ще започне от републиканския път, по направление Ардино – Неделино, до табела с.Кундево, а останалата част от табела с.Кундево до центъра на населеното място, ще завърши след подмяната на водопрводната мрежа през 2018г.

Пътят от с.Кочани до разклон с.Диманово ще бъде преасфалтиран, а от разклон Диманово до телевизионната кула, ще бъде рехабилитиран.

На всички жители на Община Неделино заявяваме, че основен приоритет за кмета и общинското ръководство е реализацията на пътната отсечка Крайна – Долен.

Независимо от тежките обстоятелства по този обект, кметът Боян Кехайов е убеден, че ще го реализира в рамките на своя управленски мандат.

Припомняме, че този път е обект на разследване от ДАНС и прокуратурата за злоупотреби със средства от предишното ръководство на Община Неделино, в размер на близо 3 000 000лв., от които 2 000 000лв. осигурени с постановление на Министерски съвет и 960 000лв. неосигурени и дължими от всички нас, данъкоплатците на Община Неделино.

Вирни се горе