Задигнаха катализаторни устройства от четири коли в Смолян

Задигнаха катализаторни устройства от четири коли в Смолян

Обраха катализаторите на четири коли в Смолян. Обирите са извършени в нощта на понеделник срещу вторник, съобщиха от пресцентъра на полицията. ВСички потърпевши се жалвали вчера в смолянската полиция, съобщиха оттам. Колите се намирали на улица “Наталия” и ул."Борова гора" в областния град, уточняват още органите на реда.

ОБраните катализатори са от леки коли “Пежо”. Едната е собственост на 40-годишен смолянчанин – на ул."Борова гора ". Неговият катализаторно устройство от ауспуховата система на автомобила е на стойност около 1000 лв.

Другата кражба е извършена от колата на 49-годишна смолянчанка. За същия период от време в Смолян, на ул."Наталия" от паркирания лек автомобил “Пежо” – за 1000 лева. Третата кражба е извършена от колата на 52-годишен жител на Смолян на ул."Наталия" от паркирания лек автомобил “Пежо”. Стойността на катализаторното устройство е около 1500 лв. А четвъртата кражба е извършена на същата улица “Наталия” от колата на 38-годишен смолянчанин, от лек автомобил “Пежо”, на стойност около 1300 лв.

Всички местопроизшествя са посетени от дежурна оперативна група на ОД МВР и РУП – Смолян и е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство, обясниха от пресцентъра на полицията.

Вирни се горе