Къща горя в Доспат, а мълния предизвика пожар в плевня в Триград

Къща горя в Доспат, а мълния предизвика пожар в плевня в Триград

На 14.06.2019 г. в 14.30 ч. в РСПБЗН-Доспат е получен сигнал за възникнал пожар с преки материални загуби в къща в гр. Доспат на ул. „ Капитан Петко Войвода, собственост 63 годишен мъж. Причината за пожара е късо съединение в ел. инсталация. Унищожени са 2 бр. ел. кабели, 10 кв.м. опушени стени и 1 бр.мебели. Спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Доспат.

На 14.06.2019 г. в 11:29 ч. в РСПБЗН-Девин е получен сигнал за възникнал пожар без преки материални загуби /сухи треви/ в местност „Келсе Кидик“ общ. Девин. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Спасена е 30 дка иглолистна гора. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Девин.

На 17.06.2019 г. в 18:11 часа е получен сигнал за възникнал пожар в селскостопанска постройка /плевня/ в с. Триград, собственост на 45годишен мъж. Предполагаемата причина за пожара е природни явления /мълния/. Унищожени са: ел. табло и обгорена греда. Спасени са две сгради. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Девин.

Вирни се горе