Изтичане на газ в метанстанция в Смолян, горяха сушилня за дървен материал и комин

Изтичане на газ в метанстанция в Смолян, горяха сушилня за дървен материал и комин

В 11:45 часа на тел.112 е получен сигнал за техническа неизправност – изтичане на газ от газопреносната мрежа на метанстанция, намираща се в гр. Смолян на ул.“Родопи“, собственост на фирма “ Рожен-Експрес“ гр.Смолян. При пристигане на място екипът на РСПБЗН-Смолян извършил оглед за изтичане на газ и се установило, че изтичането е било минимално, локално и за кратко време, а отговорникът на съоръжението е спрял централния кран, с което е предотвратил изтичане на метан.

На 15.02.2021г. в 23:33 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на сушилня, намираща се в гр.Чепеларе на ул.“Спартак“, собственост –ДГС-Хвойна. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано в 00:20 часа от екип на РСПБЗН-Чепеларе.

На същата дата в 18:09 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща намираща се в гр. Смолян на ул.“Цар Калоян“, собственост на 69-годишна жена. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано в 18:45 часа от екип на РСПБЗН-Смолян.

Вирни се горе