Измамиха златоградчанин с 550 лева

Измамиха златоградчанин с 550 лева

59-годишен жител на Златоград станал жертва на телефонна измама. На 30-ти януари около 20.30 ч. непознат мъж се обадил на потърпевшия по телефона и се представил за приятел на сина му. Непознатият казал, че синът е изпратил за баща си багаж от Великобритания, но за да го получи, бащата трябва да плати 550 лв., като парите трябва да предаде на друг непознат мъж на посочено място в Златоград.

59-годишният златоградчанин изпълнил указанията на мнимия приятел на сина си, предал парите на непознатия мъж, но така и не получил никакъв багаж за тях. Едва тогава потърпевшият се обадил на сина си и разбрал, че е станал жертва на измама, след което сигнализирал в полицията. По случая работи РУП – Златоград, съобщиха от пресцентъра на полицията.

ОД МВР – Смолян още веднъж приканва гражданите да проявяват по-голяма бдителност, да не се доверяват лесно на непознати, които им искат пари по телефона по какъвто и да е повод, а най-напред да се свържат със своите близки, за да изяснят ситуацията. И разбира се, своевременно да подават сигнали в полицията, ако получат съмнителни обаждания по телефона с искане за предаване на пари.

Вирни се горе