Изгоряха фургони, две постройки и 1 тон фураж при пожар в с.Върбина

Изгоряха фургони, две постройки и 1 тон фураж при пожар в с.Върбина

На 21.03.2017 г. в 11:50 ч. в с. Върбина, общ. Мадан е възникнал пожар в селскостопанска постройка и сухи треви на площ 6000 кв.м., собственост на 59-годишен мъж. Предполагаема причина: небрежност при боравене с открит огън. При пожара е унищожено: фургони и паянтови постройки – 2броя, лесонепригодни площи – 6 декара, фураж – 1тон. Спасено- 10 декара смесена гора. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Мадан.

На същата дата около 10:10 на РЦ 112 е получено съобщение за пожар без преки материални загуби в контейнер за смет (метален) в гр. Смолян ул. „Хан Пресиян“. Предполагаема причина – изхвърлена незагасена пепел. Спасено – 3 броя автомобили. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Смолян.

Час по-късно в 11:10 ч. на РЦ 112 е получено съобщение за пожар без преки материални загуби в сухи треви на площ 350 кв.м. в междублоковото пространство в гр. Рудозем ул. „Кап.ПеткоВойвода“. Предполагаема причина – небрежност при боравене с открит огън. Спасено- сградата. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Рудозем.

Около 10:45 ч. на РЦ 112 е получено съобщение за пожар без преки материални загуби в сухи треви в местността “Сениците“, землище на с. Баните, собственост на 58-годишен мъж. Предполагаема причина за пожара: небрежност при боравене с открит огън. Спасено- иглолистна гора. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Баните.

В 16:20 ч. на РЦ 112 е получено съобщение за пожар без преки материални загуби в сухи треви в местността “Чуката“, землище на с. Диманово, общ. Неделино, собственост на ТП ДГС – Златоград. Предполагаема причина: небрежност при боравене с открит огън. Спасено- иглолистна и широколистна гора. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Неделино.

Вирни се горе