Инспекторатът по образование проверява учител за псувни към учениците си във Фейсбук

 Инспекторатът по образование проверява учител за псувни към учениците си във Фейсбук

Шокиращо обръщение, качено във Фейсбук профила на учител от елитна смолянска гимназия, взриви общественото мнение в Смолян.

Инспекторатът по образование в Смолян ще извърши проверка по случая с учителя от Природо-математическата гимназия „Васил Левски“, който във Фейсбук отправил нецензурни послания /псувни и хомосексуални закани/ към учениците си.

“Пожелавам на всички повечко олио, грес, вазелин, зехтин… Когато някой се бори за вас и вие го смазвате… Какво правим? Дано сте си решили хубаво и прилежно задачите. Да сте ми живи и здрави и м… ви!”, пише преподавателят в личния си профил. Учителят по психология Никола Кисьов призовавал възпитаниците си да напуснат часовете и да отидат на мач от поредицата ученически турнири в училището. След срещата на страницата си във Фейсбук Кисьов написал нецензурните послания.

Началникът на инспектората в Смолян Иван Муцевски реагира веднага на сигнала, подаден от родителя Сийка Стефанова в местен вестник. “Информирал съм Министерство на образованието, изпращам проверка от трима водещи експерти за установяване на истината, разпоредил съм на директора да предприеме всички възможни действия, които са правни норми за отстраняването на учителя временно. Обръщам се към прокурора с искане да установи кой е публикувал на страницата, както и да ми помогне ако съществува възможност за отстраняването на учителя от заеманата длъжност до установяване на истината и предприемането на действия от неговия работодател”, съобщи на пресконференция Иван Муцевски.

Директорката на Природо-математическата гимназия Мария Илиева е поискала писмено обяснение от учителя.

За такова поведение учителят следва само и единствено да си отиде от училище. Но докато не бъде доказана неговата вина, аз не мога да го изгоня от училище, посочи Илиева. Още вчера от Никола Кисьов е поискано да излезе в отпуск до изясняване на случая.

Жертва съм на хакери,заяви Кисьов по повод скандалните писания в страницата му във Фейсбук. Той настоява проверяващите по случая да проследят IP-адресите, за да се изясни, кой ги е писал.

Вирни се горе