Гръмнала водна риза на печка с твърдо гориво предизвика пожар в дома на 76-годишна смолянчанка

Гръмнала водна риза на печка с твърдо гориво предизвика пожар в дома на 76-годишна смолянчанка

Гръмнала водна риза на печка с твърдо гориво предизвика пожар в дома на 76-годишна смолянчанка, съобщиха от полицията. През изминалото денонощие огнеборците са гасили още четири пожара предизвикани от непочистени комини.

Вчера в 11:07 часа е получен сигнал за битов инцидент гръмнала водна риза на печка с твърдо гориво в дома на 76-годишна жена. В дома й, намиращ се в гр. Смолян на ул.“Цар Симеон“ поради замръзване на системата е гръмнала водна риза на печка с твърдо гориво. При инцидента е унищожена печката, опръскани са около 50кв.м. стени, изкъртена е 2кв.м. дограма. Произшествието е посетено от екип на РСПБЗН – Смолян.

На 08.01.2019г. в 07:46 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в гр. Смолян, ул.“Васил Райдовски“. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата.

На същата дата в 07:46 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в гр. Смолян, ул.“Симеон Фисински“, собственост на 48-годишен мъж. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е къщата.

В 18:35 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок, намиращ се в гр.Рудозем, ул.“Кап. Петко Войвода“. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Рудозем.

На 9.01.2019 г. в 00:27 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в гр.Златоград, ул.“Миньорска“, собственост на 25-годишен мъж. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата.

Вирни се горе