Горяха покриви на хотел и къща, мазе, комини и контейнери през почивните дни

Горяха покриви на хотел и къща, мазе, комини и контейнери през почивните дни

На 08.02.2019 г. в 15:28 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в мазе на жилищен блок, намиращ се в гр. Рудозем на ул. „Кап. Петко войвода“. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са изолации и мазилка – около 100 кв.м., 8м. ПВЦ тръби, домашно имущество и са опушени около 200 кв.м. Спасени са две сгради. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Рудозем.

На същата дата в 22:00 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в покрив на хотел, намиращ се в к.к. Пампорово. Причина за пожара е непочистен комин. При пожара е унищожена около 10кв.м. покривна конструкция, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Пампорово.

В23:53 часа на тел. 112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок, намиращ се в гр. Мадан на ул. „Обединение“. Причина за пожара е непочистен комин. В следствие на пожара е напукана около 10 кв.м. мазилка, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Мадан.

На 08.02.2019 г. в 17:35 часа на тел. 112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, собственост на 60-годишен мъж, намираща се в гр. Рудозем на ул. „Освобождение“. Причина за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е къщата.

Тази нощ в 02:00 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в покрив на къща, собственост на 68-годишен мъж. Причината е непочистен комин. Унищожени са около 10кв.м покривна конструкция, мебели, домашно имущество, опушени стени и ламперия. Спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН – Смолян.

Вирни се горе