Горя цех за пелети край Бостина, още четири пожара гасиха огнеборци

Горя цех за пелети край Бостина, още четири пожара гасиха огнеборци

Вчера в 09:50 часа гр.Смолян на тел.112 е получен сигнал за възникнал пожар в цех за производство на пелети, собственост на 27-годишен смолянчанин, намиращ се в промишлена зона – Бостина на ул.“Шеста“. Причината е късо съединение. Унищожени са 2бр. матрици за преса, 2бр. двигатели, вентилатори, чукова мелница, филтри, компресор, кабели, електромотори, дозатори, ролки, лагери, пелети. Спасени са четири сгради, около 5 тона готова продукция и оборудване, съобщиха от пресцентъра на полицията. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян.

на същата дата в 13:21 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в отпадъци в местността Клокотник, землище на гр. Смолян. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасени са около 100 дка смесена гора. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян.

В 15:31 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, собственост на 68-годишна жена, намираща се в гр.Смолян на ул.“Гоце Делчев“. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е къщата. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян.

На 5.03.2020г. в 7:05 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, собстевност на 62-годишен мъж, намираща се в с. Рибница, общ. Рудозем. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е къщата. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Рудозем.

Вирни се горе