Газов котлон предизвика пожар в Смолян, сухи треви горяха край Доспат

Газов котлон предизвика пожар в Смолян, сухи треви горяха край Доспат

Газов котлон предизвика пожар в Смолян. Инцидентът е възникнал на 7.10.2018г. в 12:22 часа, като на тел.112 е получен сигнал за пожар кухнята на къща, намираща се в гр. Смолян на ул. „Чешитска“, собственост на 72-годишна жена. Причина за пожара е неправилно ползване на нагревателен уред – туристически газов котлон. При пожара е унищожено кухненско оборудване, около 1кв.м. дървена дограма, 30 кв.м.опушени стени. Спасени са три сгради, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян, съобщиха от полицията.

На 05.10.2018г., в 19.51ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща в с. Змеица, собственост на 42-годишен мъж. Предполагаема причина за произшествието е непочистен комин. Пожарът е бил на площ около 3кв.м. и е загасен в тези граници. Спасена е сградата. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Доспат в заварените граници.

-На 07.10.2018г. в 14:45 часа на тел. 112 е получен сигнал за пожар в сухи треви, намиращи се в гр. Доспат в местност „Калнъ тепе“, общ. Доспат. Площта на пожара е била около 2000 кв.м. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество. Спасена е около 10дка иглолистна гора. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Доспат.

На същата дата в 22:22 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок, намиращ се в гр. Смолян на ул. „Кокиче“. Причина за пожара е непочистен комин. При пожара няма унищожено имущество, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

Вирни се горе