Двама братя се сбиха за имот

 Двама братя се сбиха за имот

Двама братя делиха наследствен имот с бой пред очите на чиновничка от община Златоград. Свадата избухнала между Георги Хаджииванов /68 г./ и 62-годишния Алин Хаджиев от златоградското село Ерма река, които след остри реплики започнали да си разменят удари, пише „Преса".

Стъписаната служителка от местната управа Минка Харбазова, която е главен специалист по архитектурно-строителен контрол, се уплашила и потърсила помощ в кметството и полицията.

Тя се озовала „между шамарите" на двамата братя, тъй като по-възрастният от тях подал оплакване в община Златоград за незаконно строителство на селскостопанска сграда в двора на общата им къща. От администрацията изпратили Харбазова да извърши проверка.

Двамата братя от години спорели за имоти и са подали куп жалби един срещу друг. Заради боя пред общинарката са им съставени актове и предупредителни протоколи, а Георги отнесъл и 50 лв. глоба за неприлични действия и викове по наредбата на обществения ред. Пенсионерът обжалва санкцията в съда с мотив, че не е виновен за станалото, но магистратите не приеха оправданията му.

Вирни се горе