Доживотен затвор за убийцата на 8-годишната Александра в Поморие

 Доживотен затвор за убийцата на 8-годишната Александра в Поморие

Наказание доживотен затвор при първоначален специален режим наложи Окръжният съд в Бургас на Атанаска Георгиева от Златоград. Тя бе призната за виновна в това, че умишлено е умъртвила в Поморие 8-годишната Александра Тодорова.

Момиченцето бе обявено за издирване от МВР на 9 април м.г. На следващия ден трупът на детето бе открито в таванско помещение в кооперацията, където живее семейството й.

Таванското помещение обитавала под наем 44-годишната Атанаска. Тя привикала детето в помещението, сложила найлонови торби върху главата му и ги е облепила с тиксо. Смъртта е настъпила вследствие на задушаване.

Пред разследващите Атанаска признала за това, което е извършила. Като мотив посочила високомерието на детето и доброто материално състояние на родителите му.

Окръжният съд в Бургас уважи частично предявените от родителите на пострадалата граждански искове. Георгиева е осъдена да заплати по 130 000 лева обезщетение за причинените им с непозволеното увреждане неимуществени вреди. Съдът отхвърли гражданските искове в останалата им част до 200 000 лв. за всеки от гражданските ищци.

Присъдата на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Бургас, предаде БТА. Служебният адвокат на Георгиева – Калин Янев каза, че ще обжалват присъдата.

Родителите на детето казаха, че са доволни от присъдата.

Атанаска Георгиева е от Златоград, но живее от Поморие. Тя е със средно образование, разведена и неосъждана досега.

Вирни се горе