Десет бързи производства образуваха след специализирана полицейска операция в Смолян

Десет бързи производства образуваха след специализирана полицейска операция в Смолян

В изпълнение на заповед на директора на ОДМВР-Смолян за времето от 12.12.2019г. до 15.12.2019г. на територията на всички районни управления се проведе специализирана полицейска операция във връзка с реализиране на оперативни информации за неправомерно държане, разпространение на наркотични вещества, както и управление на МПС след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и за пътната безопасност.

В резултат на полицейската операция са установени два случая на управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества, четири случая на държане на високорискови наркотични вещества, два случая на управление на нерегистрирано МПС, един случай на превозване на дърва за огрев без необходимите документи и един случай на държане на боеприпаси без необходимото по закон разрешение. Образувани са десет бързи производства, извършителите са задържани за срок от 24 часа,съобщиха от полицията.

На 13.12.2019г. в РУ-Чепеларе е започнато бързо производство срещу 27-годишния Х.Х. от гр.Асеновград, за това, че на същата дата около 23:17ч. на КПП с.Хвойна, управлявал лекия си автомобил “Пежо” 406 с регистрация от Великобритания, след употреба на наркотични вещества – марихуана, установено с техническо средство. Водачът е отказал кръвна проба, задържан е за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

На 14.12.2019г. в РУ-Чепеларе е започнато бързо производство срещу 29-годишния Д.М. от гр.Девин, който на същата дата около 17:10ч., пред КПП в КК-Пампорово, управлявал лек автомобил “БМВ” 330 с пловдивска регистрация, след употреба на наркотични вещества – амфетамини, установено с техническо средство. Водачът е дал кръвна проба, задържан е за срок от 24 часа. Работата по случая продължава. ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР-СМОЛЯН

Вирни се горе