Десет бързи производства образуваха при специализирана полицейска операция

Десет бързи производства образуваха при специализирана полицейска операция

В рамките на проведени специализирани полицейски операции за противодействие на конвенционалната престъпност на територията на ОДМВР-Смолян, в това число предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с разпространението, държането и отглеждането на наркотични вещества, управлението на МПС под въздействието на наркотични вещества и алкохол, управлението на нерегистрирани МПС, са образувани общо десет бързи производства. Две от тях за са управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества, три – за държане на високорискови наркотични вещества, едно – за отглеждане на марихуана, две за управление на автомобил под въздействието на алкохол и две – за управление на нерегистрирани мотоциклети. Работата по случаите продължава, съобщиха от полицията.

На 12.06.2020г. в РУ-Смолян са започнати две бързи производства срещу 20-годишния К.П. от гр.Пловдив, като едното от тях е за управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества, а другото – за държане на високорискови наркотични вещества. При полицейска проверка, извършена на 12.056.2020г. около 19:30 часа в местността “Хайдушки поляни” землище на с. Момчиловци, общ. Смолян, на път III-861 при километър 36+380, служители на РУ – Смолян спират за проверка лек автомобил марка и модел “Фият Пунто” с пловдивска регистрация, собственост и управляван от 20-годишния пловдивчанин К.П., съвместно със служители от сектор „Пътна полиция“ установяват, че водачът управлява под въздействието на наркотични вещества. Водачът е отказал кръвна проба. Извършена е проверка и в автомобила, където са намерени и иззети 3,02гр. суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагира на „марихуана“. 20-годишният К.П. от гр.Пловдив е задържан за срок до 24 часа. Работата по двете бързи производства продължава.

На 12.06.2020г. в РУ-Смолян са започнати две бързи производства срещу 30-годишината Е.М. от гр.Самоков, като едното от тях е за управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества, а другото – за държане на високорискови наркотични вещества. На 12.06.2020г. около 10:15 часа в местността “Хайдушки поляни”, землище на с. Момчиловци, общ. Смолян, на път III-861 при километър 36+380, служители на РУ – Смолян спират за проверка лек автомобил марка и модел “Форд Фюжън” със софийска регистрация, собственост и управляван от 30-годишната Е.М. от гр.Самоков, съвместно със служители от сектор „Пътна полиция“ установяват, че Е.М. управлява под въздействието на наркотични вещества. Отказана е кръвна проба. Извършена е проверка и в автомобила, където са намерени и иззети 1,65гр. суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагира на „марихуана“. 30-годишната Е.М. от гр.Самоков е задържана за срок до 24 часа. Работата по двете бързи производства продължава.

На 13.06.2020г. в РУ-Мадан са образувани две бързи производства срещу 30-годишния Ф.К. от гр.Мадан, съответно за държане на високорискови наркотични вещества и за засяване и отглеждане на марихуана. На 13.06.2020г. в РУ-Мадан е започнато бързо производство срещу Ф.К. на 30 години от гр.Мадан, за това, че на същата дата около 14:00 часа, при извършена проверка в дома му е установено, че държи едно листо от растителна суха тревна маса с бруто тегло 3,04 грама, което при направения полеви тест е реагирало на марихуана. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Мадан. На същата дата е установено, че 30-годишният мъж е засял в саксии и отглежда в местността „Лятница“ , землище на с.Митовска, общ.Мадан две растения от рода на конопа – едното с височина около 0,90см. и бруто тегло 0,468 гр., а другото с височина 0,60см. и бруто тегло 0,166гр. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Мадан, извършен е оглед и растенията са иззети. 30-годишният Ф.К. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Вирни се горе