Делото срещу Маргините продължава през март

Делото срещу Маргините продължава през март

Делото срещу братята Красимир и Николай Маринови ще продължи на 16 март. Това реши на днешното заседание Софийският градски съд. Освен братята Маргини по делото са подсъдими още Веселин Тошев, Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев и Бисер Илиев. Те са обвинени в подготовката на убийствата на генерал Любен Гоцев и покойните Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора,съобщи Дарик.

На днешното съдебно заседание не се явиха шестима нередовно призовани свидетели, сред които е Младен Михалев-Маджо. В съдебна зала единствено беше изслушана и приета експертиза, съобщава БГНЕС. За следващото заседание бе призован и свидетелят Спас Спасов.

Вчера защитения свидетел Иво Илчев провали прокуратурата, заявявайки в съдебната зала, че не познава никого от подсъдимите.

Градският прокурор на София Николай Кокинов, който е и наблюдаващ прокурор по делото заяви, че Илчев е бил заплашен и че прокуратурата ще образува дело за лъжесвидетелстване срещу защитения свидетел. От прокуратурата имат телефонният номер, от който Илчев е бил заплашван и ще проведат разследване по случая. Кокинов допълни, че знае кой е авторът на това деяние, но към момента не може да го каже официално. По неофициална информация Илчев е бил заплашен по телефона от Малкия Маргин, който е в неизвестност, след като бе заподозрян за убийството на Боби Цанков.

Вирни се горе