Четирима са задържани при спецакция на полицията за употреба на алкохол и наркотични вещества

Четирима са задържани при спецакция на полицията за употреба на алкохол и наркотични вещества

В резултат на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на управлението на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, предотвратяване на случаи на разпространение на наркотичние вещества и противодействие на конвенционалната престъпност на територията на ОДМВР-Смолян, разпоредена със заповед на директора на ОДМВР-Смолян, са констатирани един случай на управление на автомобил след употреба на алкохол с концентрация над 1.2 промила, два случая на управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества и три случая на притежаване на високорискови наркотични вещества, както следва:

На 29.01.2020 г. в РУ-Девин са започнати две бързи производства срещу 19-годишния Е.И. от гр. Доспат, който на 29.01.2020 г. около 16.25 ч. в гр. Доспат на ул."Малтепе" при извършена полицейска проверка е установено, че управлява лек автомобил „Ауди А4“ със смолянска регистрация след употреба на наркотични вещества – амфетамини и тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Около 19.44 ч. при извършване на обиск на лицето, е установено, че в джоба на панталона си Е.И. държи полиетиленов плик със суха тревна маса с брутно тегло 0.20 гр., която при направения полеви наркотест е реагирала на наркотичното вещество амфетамин. При претърсване и изземване след това в автомобила на 19-годишния младеж, в кората на лявата врата е намерена суха тревна маса, с брутно тегло 0.32 гр., която при направения полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин. Е.И. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На същата дата в РУ-Девин са започнати две бързи производства срещу 21-годишния М.Б. от гр. Доспат, който на 29.01.2020 г. около 16.30 ч. в гр. Доспат на ул."Малтепе" при извършена полицейска проверка е установено, че управлява лек автомобил “Фиат Марея” със смолянска регистрация, след употреба на наркотични вещества – амфетамини и тетрахидроканебинол, установено с техническо средство. Водачът е отказал е кръвна проба. Срещу 21-годишния М.Б., е образувано второ бързо производство, затова че на същата дата, около 20.45ч. при претърсване и изземване в управлявания от него автомобил, в подлакътник между седалките е намерена бяла бучка с неправилна форма, с брутно тегло 0.10 гр., която при направения полеви наркотест реагира на амфетамин. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин. М.Б. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 29.01.2020г. около 12:15 часа в К.К.Пампорово, при извършена проверка от служители на РУ-Чепеларе на апартамент на хотел, отдаден за служебно ползване на 20-годишен мъж от гр.Казанлък, в нощно шкафче, е намерена и иззета суха растителна маса с бруто тегло 0,52 грама, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. След извършен личен обиск на лицето в хастара на якето му са открити 96,85 грама марихуана, а в раницата му 25,31 грама марихуана. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група на РУ-Чепеларе. 20-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

На 30.01.2020 г. в РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу 19-годишния Т.Б.от гр. Смолян, за това че на 30.01.2020 г. около 03.38 ч. в гр. Смолян на ул. “Полк. Дичо Петров” управлявал лек автомобил марка" Фиат Пунто" със смолянска регистрация, след употреба на алкохол 1.44 промила в издишания въздух, констатирано с техническо средство. Водачът е отказал кръвна проба. 19-годишния младеж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Вирни се горе