Четирима са задържани при полицейска акция за притежаване, разпространение и употреба на наркотични вещества

Четирима са задържани при полицейска акция за притежаване, разпространение и употреба на наркотични вещества

Четирима са задържани в рамките на проведена Специализирана полицейска операция за предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с притежаване и разпространение на наркотични вещества, управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества или алкохол и за противодействие на конвенционалната престъпност. Установени са два случая на държане на наркотични вещества, един случай на управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества и един случай на извършена хулиганска проява, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР Смолян.

На 17.02.2020г. В РУ- Мадан е започнато бързо производство срещу 28-годишния В.Б. от гр. Рудозем, който на 17.02.2020г. около 19:20 часа в гр. Рудозем на ул."Хан Аспарух" управлявал лек автомобил “Ауди 80” със смолянска регистрация след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Водачът е отказал кръвна проба. 28-годишният В.Б. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На същата дата в РУ-Мадан е започнато бързо производство срещу 28-годишния А.Д. от с.Елховец, общ.Рудозем, който на 17.02.2020г. около 19:25ч., при извършена проверка на лек автомобил “Ауди 80” съд смолянска регистрация е установено, че на барчето между предните седалки в полиетиленов плик държи суха растителна маса с бруто тегло 3,68 грама, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група ОГ на РУ-Мадан. Намереното високорисково вещество е иззето, а 28-годишният А.Д. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 17.02.2020г. в РУ-Мадан е започнато бързо производство срещу 29-годишния Н.Ч. от с. Елховец, общ. Рудозем, който на 17.02.2020г. около 20:20 часа, при извършена проверка е установено, че в дома си в с.Елховец, общ. Рудозем, в стаята, в която живее, държи суха тревна маса с бруто тегло 0.45 грама. При направения полеви наркотест, същата е реагирала на марихуана. Намереното високорисково наркотично вещество е иззето, а 29-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В РУ-Мадан е задържан за срок до 24 часа 26-годишния К.Т. от гр.Рудозем за извършена от него хулиганска проява. На същата дата около 21:20 часа в гр.Рудозем на ул.“Капитан Петко Войвода“ между блок 17 и блок 15 26-годишния мъж е нанесъл удар в областта на окото на 27-годишен свой съгражданин, след което е избягал и се е укрил. Няколко часа по-късно е установен и задържан. Предстои материалите по преписката да бъдат представени в Районен съд – Мадан за вземане на отношение по УБДХ.

Вирни се горе