Четирима души пострадаха при пожар, опитали сами да гасят пламъците

Четирима души пострадаха при пожар, опитали сами да гасят пламъците

Четирима души пострадаха при опит сами да гасят горски пожар край с. Долен, общ. Златоград. Днес около 15.20 ч. жители на с. Долен, общ. Златоград, забелязали че гората край Станковската махала на селото гори. След като сигнализирали за пожара на телефона за спешни повиквания 112, двама мъже – на 39 и на 69 години и две жени – на 60 и 65 години тръгнали към мястото на пожара, за да гасят, обясниха от полицията.

Пристигналият на мястото на произшествието екип на РС „ПБЗН” – Златоград открил четиримата, вече пострадали и незабавно им оказали първа помощ и ги предали на екипа на Спешна медицинска помощ.

Възрастният мъж е с около 7% изгаряния втора степен по ръцете и е настанен за лечение в МБАЛ – гр. Златоград. По-младият мъж е силно обгазен и транспортиран в МБАЛ – гр. Смолян. Двете жени са леко обгазени и са настанени в МБАЛ – гр. Мадан.

Пожарът е ликвидиран от екипа на РС ПБЗН – Златоград, ня мястото дежурят служители на Държавно горско стопанство – Златоград. Огънят е унищожил около 5 декара сухи треви и 3 декара смесена гора. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване.

Вирни се горе