Четири жени от Неделино загинаха при катастрофа в Мадрид

Четири жени от Неделино загинаха при катастрофа в Мадрид

Четири българки от Неделино са загинали в катастрофа край Мадрид. По-рано бе съобщено за три загинали и три ранени.

Три жени от Родопите са загинали в катастрофа край Мадрид рано в петък сутринта. Инцидентът е станал в четвъртък следобед на магистрала край испанската столица, съобщи news.bg.

Нашенките са пътували с три буса, които ги извозвали след работа на плантация за ягоди. ТИР е помел един от бусовете. На място са загинали три жени от Неделино. Други са тежко ранени.

“Жените са млади, между 30 и 40 години. Заминаха преди около седмица да берат ягоди. Преди това се бяха прибрали за малко от Испания, за да си починат”, заявиха близки на загиналите, цитирани от регионално издание.

Инцидентът е станал при пресичане на магистралата, на 120 км от столицата Мадрид. Жените работили на плантация за ягоди край селището Авила. Общо четири коли извозвали нашенките от работното им място.

Във фаталния бус пътували девет жени от Неделино, една от златоградското село Старцево и една от Мадан. На място загиват две неделинчанки на 39 и 42 години, съобщи кметът на Неделино Боян Кехайов. Трета от жените – на 39 години, умира по-късно в болница.

„До късно в четвъртък водихме разговори с посланика ни в Испания. Други три от жените са в тежко състояние, една е в интензивното, друга е в кома, трета е със счупвания на крайниците и тазобедрената става. Днес Общинският съвет се събира на извънредно заседание, на което ще решим как да помогнем на близките на загиналите", допълни кметът.

Вирни се горе