Четири деца са ранени при пътни инциденти през лятната ваканция

Четири деца са ранени при пътни инциденти през лятната ваканция

През изминалата лятна ваканция (за времето от 16-ти юни до 26-ти август 2015 г.) на територията на област Смолян при 3 пътнотранспортни произшествия са ранени 4 деца, убити няма. От ранените по възрастови групи и вид участници в пътното движение:

до 6-годишна възраст – едно ранено дете, водач на велосипед, което е с фрактура на лява ръка

от 6 до 9 години – едно леко ранено дете, като пътник в автомобил;

от 15 до 17 години – 1 ранен, също като пътник в автомобил.

През изминалата учебна година, за периода 15.09.2014 г. – 15.06.2015 г. на територията на област Смолян при 5 пътнотранспортни произшествия са ранени 6 деца, убити няма.

Най-честите причини за възникване на ПТП с пострадали деца са по вина на водачите на МПС – шофиране с несъобразена скорост и неправилно изпреварване.

ОД МВР – Смолян призовава водачите на МПС да проявяват повече толерантност на пътя, да шофират с изключително заострено внимание и съобразена скорост в районите на училища, детски градини и места, където има струпване на деца, да отдават предимство на пешеходците на пешеходните пътеки, за да не се допускат пътни инциденти с пострадали и убити деца.

Предоставяме ви и Практически препоръки за предотвратяване на ПТП с деца и юноши през учебната година с молба за разпространение чрез медиите, с цел предпазване от нещастни инциденти на децата и юношите, които са особено застрашени да пострадат при пътни злополуки като пешеходци, пътници и водачи на превозни средства, съобщиха от полицията.

Вирни се горе