Бизнесмен „пропищя“ от набези - обвинява местни роми

 Бизнесмен „пропищя“ от набези - обвинява местни роми

Бизнесмен от Смолян е „пропищял“ от набези върху производствената му база, която се намира на ул. “Заводска”, в областният град, която според него постоянно става жертва на ромски посегателства.

В понеделник сутринта собственикът намерили наводнено едно от производствените си помещения. Оказало се, че с камъни са счупени десетки керемиди на покрива, а от там, следствие на обилните дъждове се е наводнило помещението, в което имало заготовки за пчелни кошери, съобщава Дарик.

„Постоянно имаме проблеми с близко живеещите роми. Редовно си изхвърлят боклуците в двора на базата ни. Няма седмица да не подменяме керемиди на покрива, но последния случай ни дойде в повечко“, коментира управителят на фирмата, въпреки, че не е видял конкретните извършители.

Според полицията има получена жалба от собственика на базата, в която се съобщава, че чрез хвърляне на камъни, са унищожени 50 покривни керемиди. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на ОД МВР и РУ-Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе