Измамници опитаха да откраднат колекция родопски чанове

Измамници опитаха да откраднат колекция родопски чанове

Арестуваха трима мъже,откраднали родопски чанове за 16 000 лева,съобщиха от ОД МВР Смолян.

На 15.10.2012 г. около 16.00 ч. в с. Смилян три неизвестни лица посетили в дома му 63-годишен жител на селото и като се представили за служители на телевизионно студио, които ще снимат филм в района на община Смолян, поискали да наемат от него за няколко дни за снимките на филма автентични родопски чанове. Мъжете обещали, че до вечерта ще се върнат, за да подпишат договор и да заплатят наем за ползването на чановете в размер на 700 лева на ден.

Жителят на с. Смилян се доверил на непознатите, без да им поиска някакви удостоверителни документи, и им предал 17 автентични чана на стойност около 16 000 лева. След като непознатите така и не се появили повече, за да подпишат обещания договор и да заплатят уговорения наем, човекът разбрал, че е станал жертва на измама и сигнализирал в полицията. Последвали незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на ОД МВР – Смолян и на 19.10.2012 г. около 12.30 ч. в района на гр. Девин са установени три лицата, уличени в извършването на измамата – това са В. Ш. /49-годишен/ от с. Аканджиево, общ. Белово, обл. Пазарджик, Б. Я. /37-годишен/ от гр. Септември, обл. Пазарджик и Г. С. /44-годишен/ от гр. София. Тримата, които са познати на полицията за грабежи, измами и изнасилване, са задържани за срок от 24 часа в РУП – Смолян.

С прокурорско разпореждане мярката за задържане на В. Ш. и Б. Я. е удължена на 72 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство в РУП – Смолян.

Вирни се горе