Акция на ДАНС окупира община Неделино

Акция на ДАНС окупира община Неделино

Проверяват общинарите за нарушения, злоупотреба с власт и корупционни схеми

Акция на ДАНС окупира сградата на община Неделино в късния следобед в четвъртък. Тогава в администрацията влезли над 30 служители на агенцията, които останали в общината до 20 часа вечерта, твърдят местните хора. Охрана пазела официалния вход и аварийния изход на общината, а работещите в администрацията не били пуснати да излязат навън. Антимафиотите претърсили сградата и разпитвали представителите на местната власт. 15 общинари, сред които секретарят, директори на дирекции и счетоводители били разпитвани в местната структура на ДАНС в Златоград, твърдят неофициални източници. Иззети са всички документи, нужни на разследването, пише “Преса”.

Днес продължиха разпитите на общинските съветници, но засега няма задържани. Кметът на Неделино Стоян Беширов бил в отпуск по време на акцията, разследваща драстични нарушения, злоупотреба с власт и корупционни схеми.

От пресцентъра на агенцията отказаха коментар по случая. Окръжната прокуратура в Смолян не била уведомена за акцията, а смолянската полиция оказала подкрепа само с 6-има свои служители. „В нашите поделения няма задържани след операцията, която се извърши изцяло от ДАНС, ”, каза новият шеф на ОД на МВР Николай Димов. Прокуратурата разпореди проверка на община Неделино през октомври т.г. след разследване на Нова телевизия, което уличи ръководството на общината в далавери с обществени поръчки. „Проверката продължава, но е прекалено рано да се коментират резултатите”, заяви пред „Преса” окръжният прокурор Тодор Деянов.

Днес чиновниците от община Неделино бяха на работните си места. „Притеснени сме, не искаме да говорим за случилото се”, заявиха те. В града усилено се говори, че известен софийски адвокат се е заел със защитата на управляващите малката родопска община.

Вирни се горе