"Адвокатка" на Юрий Лужков с 16 присъди отива в затвора, измамила чепеларка

"Адвокатка" на Юрий Лужков с 16 присъди отива в затвора, измамила чепеларка

48-годишна софиянка беше осъдена на една година затвор в Чепеларе за това, че измамила руски туристи. Стефка Собева завлякла с 1 000 лева чепеларка в края на ноември 2011 г. Тя се свързала с Марияна Филипова, която предлага стаи за гости и се представила за адвокат.

Собева заявила, че се занимава и с туроператорска дейност. Обяснила, че избрала нейната къща за руски туристи, но поставила условие собственичката на къщата да даде начален капитал от 1 000 лв. за покупки за първата група туристи – тигани, посуда и други вещи. Собева обяснила на чепеларката, че руснаците имали изискване да бъде открита банкова сметка, в която щели да преведат 20 000 лева капаро, които да бъдат изразходвани за специални храни и напитки.

Марияна Филипова открила сметка, но пари по нея така и не постъпили. Така жената разбрала, че е измамена.

„Дори и разследващите казаха, че всичко е толкова достоверно и добре изпипано, че всеки може да се хване. Остават ми само притесненията и загубата. Стресът ми беше огромен. И до днес го преживявам", казва потърпевшата пред smolyanpress.net.

Измамницата се представила за адвокат на бившия кмет на Москва Юрий Лужков. Софиянката се призна за виновна. Според запознати тя се препитавала основно с измами из страната. Досега има 16 осъждания с две ефективни присъди за общо четири години и половина.

Вирни се горе