80-годишна жена пострада тежко при катастрофа на пътя Смолян - с. Чокманово

80-годишна жена пострада тежко при катастрофа на пътя Смолян - с. Чокманово

80-годишна жена е откарана в кома в болницата в Пловдив, след катастрофа на внука й в боклукчийски камион.

Инцидентът станал сутринта в сряда на пътя между Смолян и Чокманово. 21-годишният Стефан Х. возел 80-годишната си баба Шина с Фиат Пунто, но не успял да вземе завой и се блъснал в камиона за събиране на боклук, който се движел в насрещното платно, пише “Труд”.

При катастрофата бабата си ударила главата и по-късно състоянието й се влошило, обясниха от полицията. Възрастната жена е откарана в смолянската болница в кома. Медиците установяват, че има субдорален хематом на главата. По-късно е транспортирана в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Веднага й е направена операция на главата от неврохирурзи, но продължава да е с опасност за живота в клиниката за интензивно лечение, съобщиха от болницата.

Младият шофьор не е бил под влияние на алкохол или наркотици, съобщиха запознати. По случая е образувано досъдебно производство.

На същата дата отново при при пътен инцидент пострада 53-годишна жена от Елховец. Около 12.40 ч. чера в с. Елховец, общ. Рудозем лек автомобил “ВАЗ”, управляван от К. Д. /62-годишен/ от с. Върли дол, общ. Неделино, не спазва дистанция от движещият се пред него автомобил, в резултат на което блъска лек автомобил "Фолксваген Венто”, управляван от 53-годишна жителка на с. Елховец. Леко ранена е водачката, която е с хематом в областта на главата. На пострадалата е оказана първоначална медицинска помощ във ФСМП-Рудозем, след което е транспортирана за лечение в МБАЛ-Смолян. Произшествието е посетено от екип на “Пътна полиция” и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Вирни се горе