67-годишен подпали сухи треви в с.Чокманово, огнеборците спасиха четири сгради в непосредствена близост

67-годишен подпали сухи треви в с.Чокманово, огнеборците спасиха четири сгради в непосредствена близост

В 10:10ч. вчера на тел. 112 е получен сигнал за пожар в къща в с. Чокманово, общ. Смолян. Пристигналите на място два екипа на РСПБЗН-Смолян установили, че горят сухи треви около къщите на площ около 2 дка. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън от лицето 67-годишен мъж. Спасени са четири сгради, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян в рамките на заварените граници, съобщиха от полицията.

На същата дата в 11:45 ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар на отпадъци в гр. Смолян, бившето „Материално“. Площта на пожара е била 6 кв.м. Причината е изгаряне на ел. кабели от 64-годишен мъж. Спасена е една сграда. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян в рамките на заварените граници.

В 13:15ч. на тел.112е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в гр. Чепеларе, ул.„Дичо Петров“, собственост на 64-годишен мъж. Причината за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е къщата. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Чепеларе.

На тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок, намиращ се в гр. Смолян, на ул.„Перелик“. Причината за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян.

Вирни се горе