4 групировки са си поделяли митниците досега

4 групировки са си поделяли митниците досега

Поне четири групировки са си поделяли митниците досега, обяви новият директор на Агенция “Митници” Ваньо Танов.

Тези групировки са си поделяли печалбите, без да влизат в конфликти помежду си, обясни Танов, цитиран от БНР.

Сред споменатите кръгове е и “Монтерей”, обяви Танов, който е бивш антимафиот №1, но добави, че не може да посочи конкретните личности, които стоят по върховете им.

Припомняме, кръгът “Монтерей” се свързва с едноименния ресторант в София, където се събират бивши и настоящи знакови фигури от горните етажи на МВР. За част от тях се твърди, че са близки с босове от подземния свят и обслужват техни интереси.

Бившият шеф на Национална служба сигурност по времето на Иван Костов, ген. Атанасов алармираше, че и вътрешният министър Румен Петков е от този кръг, образуван около ген. Любен Гоцев.

Интересите на различните групировки са прокарвани чрез конкретни фигури в агенцията, които не отричат, че се събирали пари за тях, изтъква още Танов.

Танов призна, че прякорите Марадона и Цайса принадлежат на двамата заместници, които бяха освободени от митниците – Христо Арабаджиев и Румен Божинов. „Разбира се, че зад тези прякори стоят тези имена, и това е общоизвестно", каза Танов.

Припомняме, тези прякори бяха коментирани и от Емил Димитров- Ревизоро.

Директорът на Агенция “Митници” добави, че освобождаването на заместниците Христо Арабаджиев и Румен Божинов не трябва да се обвързва с уволнение на третия наследен заместник – Красимир Николов. “Работата му ще бъде провери и ако всичко е наред, той ще остане на поста си”, добави Танов.

Според Танов за 2 месеца контрабандните канали ще секнат и едва тогава ще е ясно дали агенцията ще може да събере поисканите от финансовия министър 700 милиона лева.

Танов добави, че досега конкретни мерки не са били предприемани с довода, че ще спаднат приходите в митниците. Този спад обаче ще бъде компенсиран от по-високите налози, които ще събират данъчните вътре в страната.

Вирни се горе