Повдигнаха обвинение на 39 годишния Стою Х. за опит за умишлено убийство на млад мъж от Смолян

Повдигнаха обвинение на 39 годишния Стою Х. за опит за умишлено убийство на млад мъж от Смолян

Състав на Смолянски окръжен съд разгледа внесеното днес в 14.00 ч. искане от Окръжна прокуратура – Смолян за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Стою Хаджичонев от гр. Смолян.

Спрямо 39 годишния Стою Хаджичонев е повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство на млад мъж от гр. Смолян.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил тежко умишлено престъпление по чл. 115, във вр. с чл. 18, ал. 1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години. Предвид изключително високата тежест на деянието, а също и наличието на предишно осъждане за престъпление против личността и данни за многократно нарушаване на обществения ред, съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши друго престъпление. С тези мотиви съдът прие искането на Окръжна прокуратура за основателно и наложи спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Постановеното определение е на първа инстанция, не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в тридневен срок от днес.

Вирни се горе