33 пожара са възникнали през април в област Смолян, с един загинал

33 пожара са възникнали през април в област Смолян, с един загинал

През месец април 2019 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 53 произшествия, от които 33 пожара, 18 случая на оказване на техническа помощ и 2бр. аварийно-спасителна дейности.

При един от възникналите пожарите е загинал човек, а при осем от тях са причинени материални щети. Повредено е имущество на четири домакинства, около 140кв.м. покривна конструкция, около 150кв.м. жилищна площ. Причините за възникване на пожарите са късо съединение в електрически инсталации и строителна неизправност, предимно при изграждане на комини.

Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян напомня, че със заповед на Областния управител периодът от 15.04.2019г. до 15.11.2019г. е обявен за пожароопасен в горските територии. Затоплянето на времето създава благоприятни условия за туристическа дейност и посещение на горските територии. Приканваме всички, които пребивават в горите или работят в съседство с тях, да бъдат отговорни, да спазват правилата за пожарна безопасност и да не палят огън. В случай на пожар незабавно да сигнализирайте на тел. 112!

Вирни се горе