3 българки арестувани в Мадрид за наркотрафик

3 българки арестувани в Мадрид за наркотрафик

Три българки, задържани в Мадрид с обвинение, че са наркотрафикантки, разказват в писма до БНТ, че са насилвани и унижавани в затвора на испанската столица, в който се намират. Две от тях са сестри и са арестувани в края на февруари, а третата българка – преди половин година.

Българките обясняват, че са невинни и че не им е позволено да се свържат с посолството ни в Испания, че нямат служебен адвокат и преводач.

На 13 февруари Мая и Паолина заминали на екскурзия до Перу. На отиване били обвинени в контрабанда на наркотици в Лима, но след бърза справка – освободени. На връщане обаче ги задържат в Мадрид.

Изненадващо, по думите на българките, изчезнали куфарите с багажа им, а на тяхно място се появили чужди раници, напълнени с част от вещите им. “На земята имаше две огромни раници – такива сме виждали само по Дискавъри. В стаята бяха и около десетина полицаи, всички се смееха и говореха на испански… Ние се учудихме какво правят част от дрехите ни в тези раници… Тук никой не иска да чуе думите ни, не ни обръщат внимание. Имахме служебен адвокат, който само един път го видяхме и това беше, но ни каза, че ще ни осъдят на 10 години затвор, ако се подпишем, и на повече, ако откажем подпис”, разказват българките.

Оказва се, че българснкото външно министерство едва в четвъртък – месец и половина след задържането им, е разбрало, че те се намират в затвора. До момента думите на българките не са потвърдени, защото среща с тях все още не е имало.

Вирни се горе