29-годишен смолянчанин падна от 4-метрова скала /обновена/

29-годишен смолянчанин падна от 4-метрова скала /обновена/

Лекарите се борят за живота на 29-годишният Христо Тумбев, който се катерел със свой приятел по канарата в близост до параклис “Св. Пантелеймон” по пътя за Пампорово, когато камъкът, на който била закачена осигуровката се откъртил и той полетял 4 метра надолу, пише “Преса”. След падането младият мъж е с опасност за живота. Приет е в интензивното отделение на смолянската болница с гръдна травма, счупени ребра, белодробна контузия, разкъсване на черен дроб и жлъчка, каза шефът д-р Ангел Каръшев. Сигналът за инцидента е подаден от майката на пострадалия.

Христо отдавна е любител на екстремните спортове. Инструктор е по сноуборд в Пампорово и Банско и водач по спортно катерене, разказаха негови приятели, които вчера се събраха да дарят кръв за пострадалия. Той членува в местните клубове по сноуборд, спортно катерене и доброволческия отряд по водно спасяване. Съвсем наскоро се оженил.

„Наясно е с екстремните спортове, но просто е имал е мал шанс. Добре, че откъснатото парче скала не го е затиснало, след като е паднал”, коментират в спортните среди в Смолян. Според тях заради многото дъждове през лятото в Родопите скалата е била ронлива.

Вирни се горе