26-годишен мъж от Смолян скочил от Аспаруховия мост във Варна

26-годишен мъж от Смолян скочил от Аспаруховия мост във Варна

Мъж е скочил от Аспаруховия мост във Варна. Инцидентът е станал около 4 часа сутринта в неделя.

Минути по-късно полицията била уведомена и бил сформиран екип от водолази, който да търси тялото в канала между Черно море и Варненското езеро. Според неофициална информация мъжът, предприел фаталния скок, е на 26 години.

Той се хвърлил от моста пред очите на приятелката си. Дали става въпрос за умишлен опит, или за любовна провокация – криминалистите засега не могат да дадат еднозначен отговор. Едно било известно – в последно време дългогодишната връзка между момчето и приятелката му куцала.

Малко преди екстремния полет младежът уверил момичето, че ще доплува до брега на плавателния канал. Обяснил й от къде трябва да мине с колата, за да го вземе. След това се качил на парапета – точно над емблемата на Варна – и се хвърлил от 52 метра височина. Момичето се втурнало в тъмницата към северния бряг в квартал „Аспарухово, но приятелят й така и не доплувал.

„Има вероятност момчето да е доплувало до брега и в момента да се укрива,

за да събуди любовните чувства у приятелката си“, коментираха криминалисти. Другата основна хипотеза е, че той не е могъл да се пребори със силните течения на плавателния канал и се е удавил. Засега обаче експертите не могат да установят дали след опасния скок момчето е изплувало над водната повърхност, или е потънало безвъзвратно.

Подводният оглед на водолазните екипи продължава и в момента.

По обяд роднини на младежа пристигнаха от Смолян и се събраха на брега под моста с плахата надежда, че с него не се е случило най-лошото.

Не се касае за самоубийство, категорична бе майката на момчето. Младежът решил да скочи заради адреналина, съобщи “Варна утре”.

Вирни се горе