21-годишен смолянчанин нападна и обра магазин с оръжие, полицията го хвана за час

21-годишен смолянчанин нападна и обра магазин с оръжие, полицията го хвана за час

Въоръжен грабеж в Смолян. 21-годишен рецидивист опря газов пистолет в главата на продавачка и открадна 200 лева. Час по-късно е заловен от полицията.

Смолянски полицаи, със светкавични действия, за по-малко от час, задържаха извършителя на въоръжен грабеж. Снощи около 19.10 ч. в РУ-Смолян на ЕЕНСП 112 е получен сигнал от 51-годишен мъж, собственик на хранителен магазин в Смолян, че е извършен въоръжен грабеж в търговския обект. По думите на тъжителя неизвестно лице, което е държало пистолет, нахлува в магазина, прилага физическа сила спрямо продавачката – 28-годишна жена от с. Смилян, и отнема сумата от около 200 лева. В резултат на незабавно проведените оперативно-издирвателни мероприятия на служителите на РУ-Смолян, за по-малко от час, е установен и задържан извършителя на деянието – 21-годишния Велин Т.от Смолян, познат на полицията за кражби. Срещу него е започнато бързо производство в РУ-Смолян. Материалите по случая са докладвани на Окръжна прокуратура – гр. Смолян.

Оказва се, че Венелин е излязъл само преди около два месеца от затвора. Има 12 присъди за обири и грабежи.

„Като 11 от осъжданията са като непълнолетен. Последната присъда е в сила от 9 октомври -12 месеца лишаване от свобода”, обясни окръжният прокурор Тодор Деанов.

Вирни се горе