18-годишен младеж загина при тежка катастрофа в Смолян

18-годишен младеж загина при тежка катастрофа в Смолян

18-годишно момче почина след катастрофа тази нощ в Смолян, съобщиха от ОДМВР- Смолян.Инцидентът е станал около 23 часа тази нощ,на околовръстното шосе в областният град до пункт за изкупуване на скрап.Лек автомобил “Мини Купър”,движейки се с бясна скорост, собственост на 40-годишният Асен Асенов от Смолян, се удря в паркиран товарен автомобил “Сканиа”, собственост на фирма “Ростер”. При удара от автомобила излетели намиращите се в него Димитър Димитров на 18 години от гр. Смолян, който е транспортиран в МБАЛ-Смолян, където е починал и Петър Асенов Асенов на 18 години от гр. Смолян, настанен в МБАЛ-Смолян с фрактури на лява и дясна ключици и контузия на гръбначния стълб,без опасност за живота.Вероятната причина за инцидента е шофиране с несъобразена скорост.Според първоначални данни колата се е движела с над 100 км в час.Предстои разследващите органи да установят кой от двамата е шофирал. Автомобилът е на бащата на Петър Асенов. Момчетата били приятели и тази година завършили средното си образование. И двамата обаче били любители на високите скорости, макар, че Петър имал книжка от два месеца, а загиналият Димитър е бил лишен от правоуправление за един месец заради превишена скорост.

Не е имало автогонка с колата, заяви шефът на Областната дирекция комисар Кирил Хаджихристев, който обаче смята, че колата е летяла с около 180 километра. Той е категоричен, че младите шофьори карат безобразно и родителите им трябва да вземат специални мерки, за да нямат достъп децата им до мощни спортни автомобили.

Самият той е събудил 18-годишния си син, който е шофьор от една година и го завел на мястото на жестоката катастрофа, за да види последиците от младежкото безумие зад волана. Комисар Хаджихристев отказа да обясни кой е шофирал с аргумента, че се води следствие.

Оцелялото момче твърди, че приятелят му карал колата и след един момент обаче, не помнел нищо. Той твърди още, че са пили по безалкохолно на близка бензиностанция на ОМV, но кръвните експертизи ще покажат дали са употребили алкохол.

Вирни се горе