15 акта за нарушения на противоепидемични мерки състави полицията вчера

15 акта за нарушения на противоепидемични мерки състави полицията вчера

Във връзка с обявеното с решение на Народното събрание на Република България извънредно положение и контрола по спазване на въведените със заповеди на Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки насочени към предотвратяването на разпространението на епидемията от COVID-19, на 28.04.2020г. на територията на ОДМВР-Смолян са съставени 15 акта за установяване на административни нарушения, съобщиха от полицията.

На 28.04.2020 г. е започнато бързо производство срещу 49-годишния Г.К. от гр. Благоевград, който на 28.04.2020 г., около 19.00 ч., при извършена в с. Тешел, общ. Девин, обл. Смолян проверка от наряд на ГПУ-Доспат, на управляван от него товарен автомобил “Рено Мастер” с благоевградска регистрация, е установено, че е нарушил правила и мерки издадени против разпространението на заразна болест по хората “Ковид-19”, като деянието е извършено по време на обявено извънредно положение свързано със смъртни случаи. 49-годишният благоевградчанин е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 28.04.2020 г. в РУ-Смолян е образувано бързо производство срещу 51-годишиня В.А. от гр.Куклен, обл.Пловдив, който на 28.04.2020г. в гр.Смолян, на КПП, е нарушил правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест по хората “Ковид -19”, установени в разпоредителни писма на ГДНП, издадени в изпълнение на заповед на Министъра на здравеопазването, като деянието е извършено по време на обявено извънредно положение, свързано със смъртни случаи.

Вирни се горе