12 акта за бракониери и нарушители на Закона за лова за 2017г.в Смолянско

 12 акта за бракониери и нарушители на Закона за лова за 2017г.в Смолянско

Само 12 нарушения по закона за лова са констатирали служителите на Южно централно горско стопанство – Смолян за 2017 г. За всичките са съставени актове, като една голяма част от тях са за бракониерски лов, а останалите са за нарушения по закона за лова, съобщи зам.-директорът на ЮЦДП – Смолян инж. Ивайло Исаев. „От тези дванадесет нарушения, две са за използване на непозволени боеприпаси за лов на дива свиня, като за целта са използвани сачми, а те не са позволени, както и ловуване извън определената територия.

Има и констатиран ловец, който си е позволил да ловува, без да му е заверено разрешителното“, уточни още инж. Исаев. Според него има и наказан ловец, който е отстрелял ловен трофей – елен лопатар, но в рамките на закованият срок от един месец, ловецът не го е регистрирал, за което подлежи на санкция.

„Имаме още едно извършено нарушение, което сме констатирали, но на този етап няма съставен акт, като то е на територията на Михалково, но там чакаме разпореждане на Районното управление на полицията, тъй като се води досъдебно производство. То трябва да изясни дали има данни за престъпление или ние трябва да наложим административно наказание“, добави още инж. Исаев. Зам.- директорът на Горското стопанство уточни, че в последният случай е за ловуване извън определените за това места – констатиран е лов на дружинка извън тяхната територия.

Санкциите за различните нарушения са различни, като при констатиране на по-сериозни такива се стига и до съд, показва практиката досега.

Вирни се горе