Красимир Янков: Исканият от Нинова народен вот на недоверие към властта още не е обсъждан от партията

  Красимир Янков: Исканият от Нинова народен вот на недоверие към властта още не е обсъждан от партията

„Корнелия Нинова изненада всички в БСП с обявяването на инициативата си. Трябваше да я представи първо на Национален съвет, който ще се състои само след дни. Днес, инициативата се представя, като на БСП, а тя тепърва ще се обсъжда.“ Това каза в сутрешния блок на Нова ТВ народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков по повод предложението на председателя на БСП в оставка Корнелия Нинова за „народен вот на недоверие“.

Той беше категоричен, че подобна подписка приляга да се инициира от извънпарламентарна партия, защото с групата си в Народното събрание, БСП имат всички механизми да оказват натиск върху правителството. Янков добави, че депутатите от левицата остро са възразили пред ръководството на партията за обвързването на БСП със скандалите свързани с Васил Божков и властта. Според него, разследването по случая трябва да се направи от компетентните органи, а не от анкетна парламентарна комисия, защото тя няма функции да правораздава.

„От опозицията се очаква да е коректив на правителството и да предлага политики“, посочи Янков и добави, че има достатъчно въпроси по които ГЕРБ да бъдат критикувани. Той информира още, че мандатът на Корнелия Нинова като председател на НС на БСП вече е изтекъл. Според Красимир Янков, трябва да се иска вот на недоверие в сферата на финансите, след като министър Владислав Горанов не е събрал от данъци 700 млн. лв. от хазарта, или за ред други сектори, където налице е провал на управлението. Това не трябва да е вот на недоверие към цялото правителство, защото неуспехът на такъв вот ще защити кабинета “Борисов” за следващите 6 месеца, което практически е времето до края на мандата му.

https://novapress.bg/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%8F%D 0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2- %D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B8%D0% BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0- %D0%BD%D0%B0%D1%80/?fbclid=IwAR1eQhn8ZaTBlgIQxRbVn7169nu3NT6VxXkuXVeE3NuB-J8k5 G_QyG5RTvM

Вирни се горе