Красен Кралев обеща 130 млн. лв. за училищни салони

 Красен Кралев обеща 130 млн. лв. за училищни салони

Над 130 млн. лв. е предвидило правителството за следващите 4 години за изграждане и ремонт на училищни физкултурни салони. Това обяви спортният министър Красен Кралев при старта на третото издание на програмата „Тенисът – спорт за всички“ на БФТ на кортовете на националния център в Борисовата градина.

„В предишния мандат установихме един голям пропуск, а именно, че повече от 300 български училища нямат нито един салон за спорт, над 400 имат пригодени помещения, а още много са с амортизирани съоръжения“, коментира Кралев още при встъпването си в длъжност. Той призна, че вкарването на треньори по съответен спорт в часовете по физическо на учениците не се осъществява на практика, въпреки че бе прието със закон. Според Кралев е необходим дебат и за времето, в което да се провеждат часовете по физическо образование.

„Повечето от страните в ЕС ги правят като извънкласна форма. Защото не може между часовете по литература и математика да има физическо. Най-малкото е необходимо децата да вземат душ, след като са спортували. Децата трябва да знаят, че както отиват на училище с униформа, така в часа по физическо образование трябва да са по екип“, заяви Кралев.

ММС отпуска 157 000 лв. на федерацията по тенис за реализирането на проекта „Тенисът – спорт за всички“. Очакванията са през тази година броят на миналите през безплатните уроци по тенис деца да надхвърли 1100. Ангажирани с него ще са 38 клуба от цялата страна, които ще провеждат тренировки на деца от 8 до 12 г. Ще бъдат проведени 33 турнира и регионални първенства, както и два лагера на най-добрите. Ще бъде финансирано и участието на 25 деца от проекта в международни турнири.

Вирни се горе