„Кръговата икономика ‒ инструмент за бързо възстановяване“

„Кръговата икономика ‒ инструмент за бързо възстановяване“

Бюрото за връзка на Европейския парламент в България в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Ви канят на уебинар (онлайн семинар) на тема „Кръговата икономика ‒ инструмент за бързо възстановяване“, който ще се проведе онлайн на 16 април 2021 г., петък от 11.00 до 12.30 ч.

На уебинара ще бъдат представени основните идеи, заложени в Новия план за действие за кръговата икономика, а възможностите и предизвикателствата, свързани с нейното осъществяване ще бъдат обсъдени с представители на общините и бизнеса, като ще бъдат изтъкнати и примери за добри европейски и български практики в тази сфера.

В панелната дискусия в първата част на уебинара политици на европейско и местно равнище ще обсъдят различни аспекти на кръговата икономика и отражението ѝ върху общините и бизнеса. В нея ще вземат участие Тисе Стелпстра (Нидерландия/ЕКР), докладчик по становището на Комитета на регионите за кръговата икономика, и Стефан Радев (ЕНП), кмет на община Сливен.

Във втората част на уебинара ще бъдат представени добри практики в сферата на управлението на отпадъци в община Любляна, както и примера на Texcycleза сътрудничество между общините и бизнеса при събирането и оползотворяване на текстилни отпадъци. И двете части ще бъдат последвани от дискусия с публиката, а неин модератор ще бъде експертът по кръгова икономика Николай Михайлов.

Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom. Работните езици ще са български и английски с двупосочен симултанен превод за участниците в срещата в Zoom.

За да участвате в уебинара, трябва да се регистрирате до 15 април на адрес: http://epfacebook.eu/qx28.

Уебинарът ще бъде излъчван на живо само на български език на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Осигурен е и жестов превод за хората с увреден слух.

Изпращайте въпросите си към участниците предварително в slido с код #ECO (на латиница). По време на уебинара въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и чрез коментари към излъчването във Фейсбук.

Очакваме Ви!

Европейски парламент, Бюро за връзка в България

Вирни се горе