«Кръгла маса» с представители на 15 туроператорски фирми от страната ще се проведе в Смолян

«Кръгла маса» с представители на 15 туроператорски фирми от страната ще се проведе в Смолян

На 29 и 30 май т.г. в Смолян ще се проведе дискусионна «Кръгла маса» с представители на 15 туроператорски фирми от страната, специализирани в предлагането на туристически пътувания и продукти в планините на България. Форумът е организиран от РТА «Родопи» в изпълнение на проекта „Интелигентни маркетингови стратегии за туризъм в трансграничната зона България – Гърция” по програма „Интеррег V-A Гърция – България 2014 -2020“

Участниците в дискусията ще бъдат запознати с целите и дейностите на проекта, който се реализира в периода 2020 – 2022 г от 7 партньори, от които 4-ма са български, а водещ партньор е Областната администрация на регион Източна Македония и Тракия – Гърция. Осигурените от Европейския фонд за регионално развитие / 85 % / и националните фондове на Гърция и България /15 % / средства за изпълнение на проекта са в размер на 900 хил. евро.

Главната цел на проекта е да се продължат действията за съвместно, дълготрайно и ефективно популяризиране на трансграничната зона между Гърция и България, като привлекателна за туризъм дестинация със съхранено богато природно наследство. Изпълнението на проекта е насочено към модерно представяне на съществуващия потенциал и оползотворяването възможностите, които предоставят наличните природни ресурси за нуждите на туристическото развитие.

Вирни се горе