Корнелия Нинова представи в Смолян "Визия за Родопите"

 Корнелия  Нинова представи в Смолян "Визия за Родопите"

Корнелия Нинова обсъди в Смолян “Визия за България” и “Визия за Европа”

“БСП е първата партия, която излиза с Програма за развитието на страната и виждането ни накъде да върви Европа през следващият мандат. За нас ГЕРБ е проваленото настояще и затова предлагаме разговор и действие за бъдещето”. Това каза на среща с представители на медиите в Смолян лидера на БСП Корнелия Нинова. “Визия за България е предложена още миналата година, и това не е програма писана в кабинетите в София. Успяхме да направим много срещи и направихме стотици българи съавтори на Програмата и собствения си живот. Получихме много добри и полезни предложения и тя вече е факт.”, коментира Нинова. “По този въпрос искам да предизвикам и другите партии, да предложат какво смятат да правят оттук нататък. Ние сме единствената партия, която излиза с конкретни, ясни и категорични решения",заяви лидера на БСП. По думите й "Визия за България” трябва да стане визия за всяка една област и регион до местните избори.

Лидера на БСП се срещна с Областния съвет на БСП в Смолян. В работната среща са взели участие общинските председатели от Смолянска област, по време на която са анализирали състоянието на всяка община, проблемите на жителите им и начините за тяхното решаване.

“Тук съм днес, за да ви представя тази част от програмата, която се казва “Визия за Родопите”. Такива региони имат нужда от специални програми за развитие. С тревога отбелязвам, че Смолян от един процъфтяващ град и регион с природни дадености и възможности през последните години се е превърнал в град със затихващи функции. Това е най-бързо обезлюдяващата се област”, коментира Нинова. Според лидера на БСП от 2000г. до сега областта са напуснали 35 хиляди души, 48% от населението живее на прага на бедност и в риск, а Смолян може да се развива и по друг начин, и ние имаме идеи как може да стане това.", категорична бе Корнелия Нинова.

Лидера на партията посочи и част от идеите включени в програмата за спасяването на Родопите, като сред тях са стимулиране на икономиката, преференции в данъчната политика, намалени данъци за инвестиционни проекти, укрепване на човешкия ресурс, заради липсата на кадри, жилищна програма, която включва изграждането на 500 жилища за млади семейства, стипендии за млади хора, за да се обучават и да остават да работят тук, трансграничното сътрудничество, което дава огромни възможности, обновяването на инфраструктурата и др. От БСП са разработили и специална програма в областта на туризма, поради факта,че региона е много благодатен и с възможности за целогодишен туризъм.

“Продължаваме с такива срещи в цялата страна, но започнахме символично от тук, защото Смолянска област е с възможности и потенциал, но с изключително тежки показатели”, подчерта Нинова. “Това е една поробена област от една групичка хора, това е съвременен феодализъм. Ние сме решени да сложим край на това. Но, ви молим бъдете свободни хора и не се страхувайте. Гласувайте за когото искате, но не се страхувайте. Ние се изправяме пред вас с ясни предложения и идеи. Вие решавате, избора е ваш, но избирайте свободно без страх и апатия”, каза в заключение председателя на БСП в Смолян Корнелия Нинова.

По-късно, Корнелия Нинова, народният представител Дора Янкова и председателите на общинските структури се срещнаха с обществеността на Смолян, на която среща се обсъдиха приетите вчера от НС на “БСП “Визия за България” и "Визия за Европа”. Лидера на столетницата отговори и на въпроси на гражданите. Нинова ще направи такива срещи във всички области в страната. На тях ще се обсъжда конкретна визия за развитието на всяка област.

Вирни се горе